Menu

Insight: Normal Map Camera app van Chainbreak Studios

Handige nieuwe app voor het maken van je eigen normal maps

Eén van de methodes om diepte en realisme binnen een 3D scene te creëren is door gebruik te maken van normal maps. Met deze techniek creeër je de illusie van reliëf en textuur op een doorgaans plat oppervlak dat door middel van licht uit een bepaalde hoek ontstaat. Chainbreak Studios lanceert binnenkort een app waarmee je nu eenvoudig zelf je eigen normal maps kan maken door middel van een smartphone en een zaklamp! In onderstaande video geven ze een voorproefje.

Snellere work-flow

Het maken van normal maps is een proces waarbij je normaal gesproken bestaande afbeeldingen (textures) manipuleert door gebruik te maken van externe plug-ins. Bij dit proces komt vaak veel oppoetswerk kijken omdat het niet altijd het beoogde resultaat oplevert.

Met behulp van deze app kan je efficiënt diffuse textures en normal maps in één keer maken.

Dit proces is niet alleen sneller dan de conventionele methoden, maar het geeft ook de optie om zelf je analoge texturen te maken en die om te zetten naar een digitaal bestand. Vervolgens is de map direct in de app te testen zodat je alvast kan kijken of het uiteindelijk ook in een 3D scene werkt. We kunnen niet wachten totdat deze app wordt gelanceerd zodat we hem als één van de eerste kunnen uit proberen!

Neem een kijkje op de website of geef ze een like op Facebook om op de hoogte te blijven van alle updates. 

(Afbeeldingen komen van de website van Chainbreak Studios)

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!