Menu

Insight: Online Mobile video marketing

Insight

Insight: Online Mobile video marketing

Mobile video content zit explosief in de groei. Het primetime reclameblok op tv is inmiddels verstoten als het populairste platform voor bedrijven om hun klanten te bereiken. Uit onderzoek van Google (thinkwithgoogle.com) gebruikt 1 op de 3 volwassenen tussen 18 en 54 jaar hoofdzakelijk hun mobiele telefoon voor het kijken naar online video’s. Bedrijven zijn niet langer gebonden aan tijdstip en locatie waardoor er eindeloos veel mogelijkheden ontstaan op het gebied van marketing, zo ook voor de creatieve uitvoering.

 

Insight online video marketing illustratie 01

 

Met een gemiddelde aandachtsboog van 8 seconden is de kans groot dat website met veel tekst grotendeels niet worden gelezen door de bezoeker. In tegenstelling tot het gebruik van een video, waar mensen tot wel 2 minuten lang geïnteresseerd in blijven. Dit wil overigens niet zeggen dat een bedrijf een boodschap over 2 minuten moet uitsmeren; het gebruik van meerdere korte video’s of .gifs is net zo effectief, en wordt steeds vaker toegepast door grote merken.

Marketing is essentieel voor onze animatiestudio (en alle andere creatives) om nieuwe klanten te bereiken. Niet alleen voor onszelf; ontwerpers spelen een belangrijke rol in iedere goede marketingstrategie. Niet zomaar mooie dingen maken, maar ook bedenken hoe een design zich verhoudt in het grote geheel; de manier waarop een klant met zijn marketing omgaat. Nu het beroep van creative en marketeer steeds meer in elkaar overlopen, is het belangrijk voor ons als animatiestudio om de focus te verleggen op mobile, en de bijbehorende marketing strategieen.

De reclameblokken, met vastgeroeste regeltjes en beperkte uitzendtijd, verdwijnen steeds verder op de achtergrond. Merken kunnen met online video gebruik maken van ieder tijdstip van de dag en ieder soort platform en bereiken daardoor direct een grotere doelgroep. Studio Analoog helpt niet alleen met het maken van passende online content, maar denkt ook graag mee hoe een bedrijf of merk het maximale uit een animatie of video kan halen.
Wat zijn de mogelijkheden voor jou?

 

Hieronder een interessante kijk op het onderwerp van enkele Youtube Advertisers:

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!