Menu

Insight: Render Research

3D, Insight, Inspiratie, Intern, Studio Analoog

Render Research

Gedurende de maanden september 2017 en februari 2018 heb ik de kans gekregen om bij Studio Analoog te werken als stagiair 3D design. Deze periode diende voor mij als afstudeer project voor het behalen van mijn BSc of Science. Met de projecten waaraan ik meewerkte heb ik mijn doel met betrekking tot 3D rendering kunnen bepalen en dan met name welke methoden en tools de beste resultaten opleveren binnen het productie proces van Studio Analoog.

De hoofdvraag van het onderzoek luidde: Welke render engine is de beste keuze voor Studio Analoog, nu en voor de komende jaren.

Het onderzoek was verdeeld in drie hoofdonderwerpen: data verzamelen, analyseren en testen. Ieder onderwerp moest voldoen aan criteria waarmee de verzamelde informatie bevestigd kon worden. Deze criteria werden bepaald aan de hand van de algemeen geaccepteerde render kwaliteit en de kwaliteit afgestemd op de behoeften van de studio.

 

 

Deze stap bleek erg belangrijk om mijn onderzoek te laten slagen omdat dit bepaalde wat wel en niet geschikt was voor mijn onderzoek. Een van de criteria was bijvoorbeeld software compatibiliteit tussen de 3D applicaties. Studio Analoog gebruikt Cinema 4D om 3D content de maken, dus alle geteste render programma’s moesten hiermee kunnen werken. 

Zo niet, dan vielen ze direct af, ongeacht de potentie.

Kort samengevat was dit mijn proces: 3D render data verzamelen (theoretisch en software gerelateerd); dit analyseren gebaseerd op de vooraf bepaalde criteria en 3D rendering software die hieruit volgde testen aan de hand van de productie pijplijn van de studio. Hieruit volgden dan de definitieve resultaten.

 

Deze resultaten werden vervolgens gebruikt om tot de volgende aanbevelingen voor Studio Analoog te komen: voor een directe verbetering in workflow, kwaliteit en tijd besparing is de Redshift render engine erg geschikt. Dit is een nieuw product waar een toegewijd team achter zit en zich blijkt te bewijzen als een van de beste (zo niet de beste) upcoming render tool van het moment. De prestaties van deze engine worden voortdurend getest op allerlei productie niveaus, van individuele creaties tot producties van speelfilm formaat met hele toffe resultaten als gevolg.

De vergelijkingen met C4D’s physical renderer.

 

Aanvullend op deze aanbeveling laten de resultaten ook zien welke richting de rendering markt op gaat en dus ook 3D design. Hiermee kan Studio Analoog beter leren begrijpen wat de huidige en toekomstige trends in de industrie (gaan) zijn om op die manier up-to-date the blijven en de voorsprong op de concurrentie vast te houden.

Mede dankzij dit soort onderzoek werkt de studio voortdurend aan het verbeteren van eigen resultaten en het verhogen van de kwaliteit werk dat afgeleverd wordt. Dit vertaald zich naar toffe producten op maat gemaakt voor de klant en die de doelgroep aanspreken.

Binnenkort komt ons eerste Redshift project live, dus hou de site in de gaten!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!