Menu

Animatie Interactieve Leermethoden

Educatie, Infographic, Motion Graphic, Uitleganimatie

Studio Analoog

Animatie Interactieve Leermethoden
2014

De invoering van fundamentele niveaus voor rekenen voor het MBO onderwijs leidde tot bezorgdheid bij onderwijsinstellingen omdat leerlingen nog niet het juiste niveau behaalden. Studio Analoog zag hier ruimte voor innovatie en is daarom aan een onderzoek begonnen om erachter te komen hoe animaties wellicht van invloed kunnen zijn op het leerproces. Aan de hand van de gevonden conclusies zijn er gebruikerstests uitgevoerd met een prototype waarbij de leerling met zijn of haar tablet of smartphone een probleem vraagstuk kan scannen door middel van augmented reality, en direct een uitleganimatie ziet verschijnen. Hier zijn zeer positieve resultaten uitgekomen die de effectiviteit van het product hebben bewezen.

We hebben een motion graphic animatie ontwikkeld die laat zien (in Nederlands) hoe de applicatie werkt. We hebben gebruik gemaakt van videobeelden in combinatie met simpele motion graphics. De animatie dient om uitgevers maar ook onderwijsinstellingen te informeren en te inspireren over dit principe.

Een uitleganimatie vat droge stof samen tot een begrijpelijke compact geheel. Deze vorm van animatie is goed toe te passen in ieder lespakket, op alle denkbare niveau’s. Benieuwd naar de mogelijkheden en de interessante combinatie van animatie met interactie?

Klik hier voor contact!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!