Menu

Animatie Stage 2: De wederopbouw van Rotterdam

3D Animatie, Architectuur, Motion Graphics 2

Stage 2: De wederopbouw van Rotterdam

Modureel Animation 2012 Met trots presenteren wij het langverwachte vervolg van Stage 1. Helemaal nieuw, in alle opzichten beter dan Stage 1, met als onderwerp de wederopbouw van Rotterdam.

Waarom Stages?
We maken de stages helemaal onafhankelijk en volledig uit eigen initiatief. Het idee om stages te gaan maken is geboren uit de behoefte om te laten zien wat we in huis hebben met een concreet algemeen onderwerp: Rotterdam. Om te blijven groeien en ontwikkelen gebruiken we de Stages om te testen, experimenteren en grenzen op te zoeken. Het team verandert gedeeltelijk ieder half jaar door de aanwas (en vertrek) van stagiairs. Hierdoor variëren periodiek de skills en design opvattingen enigszins waardoor elke Stage muteert en sterker wordt. Per Stage is er een vaste doelstelling: de nieuwe stage moet de oude overtreffen en nieuwe technieken moeten uitgeprobeerd en toegepast worden.

Stage 2

In de eerste stage is de abstracte opbouw van Rotterdam te zien tot en met het bombardement. Stage 2 daarentegen legt de nadruk op de wederopbouw van Rotterdam waarbij we langs een selectie vliegen van Rotterdamse hotspots. We hebben niet alleen het detailniveau in het 3D model en de animatie drastisch opgeschroefd, maar ook de nabewerking van de animatie vele malen meer aandacht gegeven. We hebben ervoor gekozen de opbouw van de gebouwen te animeren op basis van de montage en niet chronologisch, voor een prettige kijkervaring.

We zijn meer dan trots op het resultaat. Speciale credits gaan naar Rowan, Serdar, Sander, Alain en Kevin! Daarnaast nogmaals alle lof voor Tuur van Sonic Picnic ;verantwoordelijk voor het Sound design!

 

Stage 3: Transporting Rotterdam

Inmiddels zijn we alweer even bezig met de ontwikkeling van Stage 3: Transporting Rotterdam. Een stad bestaat immers niet zonder vervoer en transport. Daarnaast heeft Rotterdam een wereldhaven en een zeer uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. Reden genoeg hier een Stage aan te wijden! Hou de News pagina en social media in de gaten voor sneak previews van Stage 3: Transporting Rotterdam.

Jij bepaalt de doorloop van je verhaal. Bij welke onderdelen de kijker stil moet blijven staan, of juist in een stroomversnelling komt. Op welke manier deze in beeld komen; realistisch, of abstracte vormgeving voor een vrije interpretatie. Een animatie laten maken is een creatieve manier om je doelgroep op ieder tempo bewust te maken van je concept, product, dienst of verhaal.

 

Animatie laten maken? Neem contact op!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!