Menu

Funding verzekerd met de crowdfunding campagne video van IQ²

Crowdfunding, Productvideo, Promotie

IQ²

Crowdfunding campagne video

2018

Voor de sportieve fietser is het gebruiken van een power meter een interessante stap om de prestaties nog verder te verbeteren. Het huidige marktaanbod schiet echter tekort in duurzaamheid, nauwkeurigheid, installatiegemak en prijs. IQ² brengt daar verandering in met de ontwikkeling van een meter die enkel voordelen biedt en zeer betaalbaar gemaakt is voor iedere fietser.

Het nut en doel van een power meter

Bij het verbeteren van je fietsprestaties heb je input nodig om je niveau te kunnen bepalen. Een power meter geeft inzicht in de kracht die je benen tijdens een training leveren zodat je leert doseren om zo het meeste uit je sessies te halen.

De power meter voor iedereen

Het team achter IQ² bestaat uit gepassioneerde fietsers die overtuigd zijn van de mogelijkheid om een betaalbare power meter voor iedereen te maken. Hiervoor voerden zij onderzoek uit om te achterhalen hoe de prijs drastisch omlaag gebracht kon worden, hoe ze de huidige tekortkomingen zouden kunnen elimineren en welke overwegingen een fietser doet voor besloten wordt om aan een power meter te beginnen.

Crowdfunding campagne

De theorie achter de realisatie van de power meter is bedacht, maar een dergelijke uitvinding heeft investeerders nodig om werkelijkheid te worden. Om de doelgroep te overtuigen werd daarom een samenwerkingsverband gestart voor de ontwikkeling van een crowdfunding campagne. Niet alleen om het product inzichtelijk te maken, maar ook om de funding rond te krijgen waarmee de productie van de start kan gaan.

Van concept tot realisatie

In samenwerking met Blickfänger begonnen we aan het fundament van de campagne; een crowdfunding video met een goede balans tussen motivatie, research, product informatie en een call to action. De video is gemaakt om de kijker te enthousiasmeren en om een bijdrage te leveren op de campagne pagina. De combinatie van geschoten video, animatie, activerende teksten en op maat gemaakte audio vatten dit uitdagende traject dan ook perfect samen.

IQ²  in de media

Los van de crowdfunding campagne is de power meter van IQ² al voorbij komen op enkele go to wieler websites zoals Global Cycling Network en DC Rainmaker. Een groot compliment en een goede exposure boost voor de campagne!

Bekijk de complete campagne

Behalve de crowdfunding video hebben we ook de complete vormgeving van de Kickstarter pagina gedaan. Op basis van de designs uit de video werkten we een beeldenset uit ter ondersteuning van het verdiepende verhaal achter het product. Het resultaat is een gestroomlijnde campagne pagina die niet alleen technisch, maar ook grafisch een sluitend verhaal vormt.

Ontdek hoe dit van toepassing is voor jouw product

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!