Menu

Fokker Services Brandfilm

3D Animatie, Branding, Corporate, Motion Graphic, Promotie, Video met animatie

Fokker Services

Corporate Brandfilm met animatie

2020

Fokker is een naam die onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van de luchtvaart. Een bekende naam voor veel Nederlanders, en nu ook een naam die wij met trots mogen toevoegen aan ons portfolio! Als onafhankelijk serviceverlener binnen de luchtvaartindustrie is het bedrijf onder andere verantwoordelijk voor het leveren en repareren van onderdelen voor vele verschillende vliegtuigen binnen de commerciƫle luchtvaart.
Vanaf 2020 is Fokker Services visueel gerebrand. Het originele bekende Fokker logo blijft onderdeel van de nieuwe visuele merkidentiteit, al is het in een andere vorm.

Studio Analoog is door Fokker Services gevraagd de merkpositionering op een filmische manier naar buiten te brengen. Om de merkwaarden en kernactiviteiten te communiceren is er een corporate brandfilm met animatie gemaakt die voor het eerst de rebranding communiceert. Door middel van een sterke combinatie van film en animatie wordt er verteld over de geschiedenis van het merk, de kennis die in huis is en de toewijding van de medewerkers.

Samenwerking

We hebben Blickfanger gevraagd om samen met ons deze productie te realiseren, zij waren onder andere verantwoordelijk voor de filmregie, het filmwerk ende editing. Samen hebben we het concept en verhaal ontwikkeld, waarbij vanaf het begin is gedacht vanuit animatie en op welke manieren dit toegepast ging worden. Met het oog hierop is hier tijdens het filmen rekening mee gehouden en zijn de beelden door Studio Analoog aangevuld met 3D animaties. Voor een deel functioneren de animaties als overlay, en laten op hun beurt de wereld van Fokker Services door de ogen van de medewerkers zien.

Productie

Om tot dit eindresultaat te komen hebben we onderzoek gedaan naar de geschiedenis van Fokker en de connectie met Schiphol. Om dit kloppend te visualiseren is er gekeken naar de ontwikkeling van Schiphol door de jaren heen, van drassig weiland tot de internationale luchthaven die het vandaag de dag is. Vanwege de specialisatie van Fokker Services hebben we ook de werking en functionaliteit van Integrated Drive Generators uitgezocht. Deze IDG komt als rode draad voor in de gehele brandmovie.
Om de kennis van de technisch medewerkers en hun belevingswereld te visualiseren hebben we een consistente beeldtaal ontwikkeld, die terug te zien is in alle overlay designs. Dit is toegepast in exploded views van onderdelen tot aan de warehouse inventaris. Om deze beelden en animaties weer volledig op te laten gaan en onderdeel te maken van diezelfde wereld is het bewegend beeld getracked en omgezet naar een 3D omgeving. Hiermee konden de ruimtelijke camerabewegingen en animaties samengebracht worden tot een geloofwaardig eindbeeld.

GeĆÆnspireerd en wil je ook een brandmovie laten maken voor jouw merk?
Neem contact met ons op!

Contact ons

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!