Menu

Rendement karakter design en animatie

3D Animatie, Branding, Corporate, Motion Graphics 2, Promotie, Video met animatie

Rendement Uitgeverij

3D karakter design en animatie

2020

Rendement is een uitgever die zich richt op de zakelijke markt. Met uitgaves gefocused op vakinhoudelijke vraagstukken is kennis beschikbaar op het juiste moment. Het imago van de uitgever was toe aan vernieuwing en heeft hiervoor Studio Analoog gevraagd een karakter te ontwikkelen die het merk zal representeren in de toekomstige communicatie. Dit karakter speelt de hoofdrol in alle verschillende media uitingen, van commercial, website tot aan het drukwerk.

Karakter design

Om tot de definitieve vorm van het karakter te komen is de klant in het hele proces betrokken. Op deze manier was er volledige inspraak op de uiteindelijke vorm, outfit en uitstraling, zodat het karakter goed aan zou sluiten op de merkwaarden en gewenste uitstraling van Rendement. Kernbegrippen hierbij waren professioneel, behulpzaam, bescheiden en hedendaags.
Nadat het karakter van schets tot 2D illustratie was ontworpen is de vertaling naar een 3D karakter ingezet. Hierbij is het karakter ook gelijk gerigged, zodat we hem later konden poseren en animeren.

Stills en video

Hierna zijn we aan het werk gegaan voor een aantal printuitingen, waarbij het eindbeeld een combinatie is van fotografie en het karakter die in dezelfde wereld samenkomen. Op dezelfde manier is ook de video tot stand gekomen.
In de video, waarbij het karakter in verschillende situaties een helpende hand biedt, is real life footage gecombineerd met 3D karakter animatie. De aangeleverde footage hebben we vertaald naar een 3D omgeving waarin we het karakter laten interacteren met zijn omgeving. Groener Gras was in deze productie verantwoordelijk voor de filmregie, het filmwerk, sounddesign en de editing.

Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van een corporate video met 3D karakter animatie?
Neem contact met ons op!

CONTACT

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!