Menu

Social media beeldcomponenten NS

2D Animatie, Audiovisuele Identiteit, Motion Graphic, Promotie

Nederlandse Spoorwegen

Social media beeldcomponenten NS

2020

NS blijft in contact met de reiziger op alle mogelijke manieren. Inmiddels is NS terug te vinden op alle denkbare platforms; van vertrouwd drukwerk tot de nieuwste vormen van social media. Door gebruik te maken van een vaste set beeldcomponenten worden alle (video) uitingen consistent en in één beeldtaal naar buiten gebracht.

De noodzaak van de video identiteit

Veel verschillend design – Geen herkenbaarheid – Geen eenheid in je merk.
De NS produceert wekelijks nieuw videomateriaal. De inhoud van deze video’s is erg divers, maar bevat altijd de kernwaarden van het bedrijf. Om binnen dit diverse beeldmateriaal één duidelijke NS identiteit uit te stralen is een set beeldcomponenten ontwikkeld ter visuele ondersteuning van alle audiovisuele uitingen van NS.

Ontwikkelproces componenten – op de pixel nauwkeurig

Behalve direct herkenbaar zijn als NS dienen alle video elementen ook in elke situatie te werken. Het uitgangspunt van de vormstudie is een design dat de focus legt op de informatie die aan bod komt, zoals namen in de lower thirds, onderwerpen in de titelkaarten en activerende boodschap in de outro.
Onderzoek naar lettergrootte, witruimte en hoeveelheid animatie legden de basis voor de ontwikkeling van een compleet pakket. Na de uitgebreide testfase op zowel groot scherm als kleine devices was ‘t zover; een professionele set audiovisuele beeldcomponenten die zowel door NS als externe partijen makkelijk in gebruik kan worden genomen.

Dubbele doelgroep

Bij het maken van het totale pakket wordt er rekening gehouden met 2 doelgroepen. Voor de kijker is het belangrijk dat elementen herkenbaar zijn over de hele linie. Design en animatie moeten hetzelfde gevoel geven op de verschillende platformen zoals Facebook advertenties tot Instagram Stories en YouTube videos. Voor de editor is het belangrijk dat media pakket vooral makkelijk te gebruiken is en je snel op een goed resultaat komt. Daarom hebben we het pakket gemaakt voor Premiere pro en voor Final Cut Pro zodat iedereen er mee kan werken.

Gebruiksgemak

Als extra hulpmiddel hebben we een uitgebreide styleguide gecreëerd. Zo kan elke gebruiker van verschillend niveau direct met dit mediapakket aan de slag.
Hierin staan bijvoorbeeld installatie stappen, wat je wel mag doen en niet moet doen. Ook kan je hierin vinden welke beeldcomponenten er allemaal zijn en hoe je ze kan gebruiken.

Impact op alle platformen

Tegenwoordig is het belangrijk om je doelgroep op de juiste plek te bereiken. Hoe doe je dat? Door de juiste content op de juiste platformen te publiceren. Een sterke huisstijl moet crossmediaal kunnen worden toegepast. Voor herkenbaarheid bij je gebruikers, vertrouwen in je merk en een professionele uitstraling. We denken mee over de logica van de elementen die je nodig hebt, en de toepassing hiervan.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

CONTACT

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!