Menu

Uitleg animatie voor Energiesprong

2D Animatie, 3D Animatie, Infographics, Marketing, Uitleganimatie

Energiesprong

Uitleg animatie met commercieel karakter

2021

Voor Energiesprong zijn we gevraagd het concept en design voor de visualisatie van de toegevoegde waarde van het Net Zero Energy retrofits te creëren. Een NZE huis genereert de hoeveelheid energie die nodig is voor warmte, heet water en stroom. De uitleg animatie laat zien wat NZE is, hoe het werkt, wat de resultaten zijn en welke rol Energiesprong inneemt.

Ontwikkeling van storyline en design

Energiesprong is een complexe organisatie met veel verschillende culturen, actief in verscheidene delen van de wereld met uiteenlopende doelgroeoen en stakeholders. Samen met Energiesprong en Offff studio hebben we een storyline gecreerd die begrijpelijk is. Ter aanvulling hebben we een design ontwikkeld die niet alleen matcht met de branding van Energiesprong, maar die ook alle betrokkenen aanspreekt. Centraal in het scenario staat het oudere gebouw waarin veel energie wordt verbruikt en verspild. Voor de eerste scenes hebben we verschillende leefsituaties met 3D karakter en assets gemaakt. We hebben de situaties van de grond opgebouwd, vanaf de schetsen constant assets toegevoed die de look en feel van een echt huis geven.

Storytelling met visuals

De visuals voor de animatie zijn de basis van de storytelling. Door het gebruik van verschillende textures zijn verschillende concepten te onderscheiden. Zo is er voor de huidige situatie die verbetering nodig heeft een donkere omgeving gebruikt en voor de uitleg een meer heldere blauwe omgeving.

Filmische look en feel

Energiesprong heeft een wereldwijd netwerk en groeit internationaal, daarom was het van belang een straat te creëren in een generale omgeving. Voor de verschillende straatscènes is een variatie van camera bewegingen en standpunten gebruikt om het een filmische look en feel te geven.

Complexe concepten begrijpelijk maken

Animatie brengt je verhaal tot leven. Het creëert een unieke wereld waarin je je doelgroep kan overtuigen van de toegevoegde waarde van jouw brand of product. Geïnteresseerd in het creëren van een animatie die jouw doelgroep activeert?

CONTACT

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!