Menu

Uitleganimatie Gemeente Rotterdam

3D Animatie, Architectuur, Infographics, Motion Graphic, Uitleganimatie

Gemeente Rotterdam

Uitleganimatie Waterplein РBenthemplein

2013

Het klimaat is onderhevig aan verandering. Het lijkt steeds vaker voor te komen dat straten blank staan omdat het huidige rioleringsstelsel de hoeveelheid regenwater niet meer aan kan. In Rotterdam is hier een oplossing voor: het Waterplein. Het basisprincipe van het plein is het opslaan van regenwater tijdens langdurige of hevige regenval. Op deze manier wordt het rioleringsstelsel ontlast. Tevens is het plein aantrekkelijk gemaakt door een sportveld, skatebaan en dansvloer in de verschillende plein onderdelen te integreren.

De doelgroep voor deze uitleganimatie varieert van architect tot scholier. We hebben ervoor gekozen om vier verschillende stijlen toe te passen voor de ontwikkeling van de 3D animatie. Hiernaast wordt het plein stap voor stap uitgelegd en voorzien van de juiste motion graphics, infographics en sounddesign.

De animatie was zeer succesvol en is onder andere te zien geweest op CNN en BBC waar speciale items over de bijzondere Nederlandse waterhuishouding zijn gemaakt. Beeldtaal is vaak een universele taal; waardoor een animatie ook ingezet kan worden buiten de Nederlandse grenzen!

 

Interesse in een uitleganimatie? Neem contact op!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!