Menu

UX animatie: After Effects in een UX workflow

3D, Animatie, Insight, Inspiratie, Portfolio, Reclame

UX animatie: After Effects in een UX workflow

 

Animaties maken is ons vak. Het belangrijkste onderdeel in het werkproces binnen de creatieve sector is het vertalen van je ideeën naar de klant toe. Iedere klant heeft zijn eigen voorkeur, dus zijn we constant bezig de beste manier te ontdekken die voor iedereen werkt. Waarom lappen tekst met droge stof schrijven als het ook geanimeerd kan worden?

Animatie is niet alleen een goede manier om een idee over te brengen; het is ook een handig middel waarmee je het concept van een website, app, software, service of product realistisch neer kunt zetten. Dat kan variëren van grove richtlijnen tot specifieke details betreft de handelingen van een gebruiker binnen het product, zoals de UX animatie.

We kwamen een artikel tegen dat perfect aansluit bij onze gecombineerde liefde voor animatie en design; hoe combineer je Adobe After Effects met een User Experience workflow? Hoewel UX animatie een term is die voorbij wordt toegepast in app en web design, kan de inhoud van het artikel ook uitstekend worden toegepast op animatie. Sterker nog, we hebben dit zelf kunnen ondervinden tijdens een project in 2014: https://studioanaloog.nl/nl/portfolio/interface-animatie-dgtv/

De animatie zelf richt zich op de promotie van de service van DGTV. We kregen hierin vrij spel betreft het ontwerp en de animatie van de gehele interface. Uiteindelijk resulteerde dat in een serie simpele maar duidelijke mockups van o.a. de menu navigatie, button animatie en transities tussen verschillende onderdelen van de interface. De animatie zelf was vrij snel op te zetten, maar gaf onze klant daarentegen een veel betere kijk op de manier waarop de eindgebruiker met het product om zou gaan, in tegenstelling tot alleen het gebruik van tekst met afbeeldingen. Al met al een nieuwe uitdaging, die verrassend genoeg perfect aansloot bij onze manier van werken. Zeker een soort project dat we in de toekomst nog eens op willen pakken.

Het is inmiddels bewezen dat animatie een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de beste User Experience. Voor een diepgaand artikel over de combinatie After Effects en UX workflow verwijzen we je graag verder naar http://www.smashingmagazine.com/2015/06/fitting-after-effects-into-a-ux-workflow/

Happy reading!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!