Menu

Insight: Video met animatie

2D, 3D, Animatie, Insight, Inspiratie

Profiteren van twee sterke visuele middelen

De eerste stap in het marketen van een product of dienst kan zowel animatie als video zijn. De één voelt zich meer aangesproken door live action beelden, omdat het makkelijker is onszelf te verplaatsen in bijvoorbeeld een echte spreker, in tegenstelling tot een geanimeerd personage. “What you see is what you get”, en dat is direct ook het nadeel van video.

Video met animatie

Niet alle onderdelen die belangrijk zijn voor het product of proces zijn met het blote oog zichtbaar. USP’s zitten vaak aan de binnenkant of zijn te klein om op film vast te leggen. Hier wordt de combinatie van video met animatie interessant: je geeft de kijker een authentiek beeld van een tastbaar onderwerp en voegt daar een laag aan toe die het beeld aanvult met belangrijke informatie in de vorm van bijvoorbeeld annotaties of infographics. Denk hierbij vooral niet alleen aan losse teksten en cijfers! Er ontstaat samenwerking tussen het onderwerp van de video en animatie die hier naadloos aansluit op vorm en beweging.

productvideo met animatie

Verborgen kwaliteiten

Als voorbeeld onze samenwerking met Blickfänger voor REV’IT motorkleding. De kleding is verweven met innovatieve technieken, zoals slijtvaste spijkerstof en flexibele bescherming die weinig ruimte inneemt en daardoor niet zichtbaar is aan de buitenkant. Om deze USP’s toch te kunnen laten zien aan de 200.000 bezoekers van de Intermot motorbeurs in Keulen, is er gekozen voor een combinatie van productvideo en animatie. De video zet de kleding strak in beeld, de animatie wijst de kijker op de verborgen kwaliteiten. Het lijnenspel om de jassen en schoenen legt de focus op het ontwerp van de producten, en verbindt de verschillende shots van de video (in dit geval letterlijk) met elkaar. Doordat de animatie samenwerkt met de beweging in de video, kan de kijker direct de link leggen tussen product en informatie.

 

 

Heb je bestaand beeldmateriaal dat een upgrade kan gebruiken? Of ligt er een draaiboek klaar voor een video waar animatie een rol in kan spelen? Alle bedrijven en ieder merk heeft bijzondere eigenschappen die niet altijd makkelijk uit te leggen zijn.

Studio Analoog adviseert en helpt graag met alle denkbare mogelijkheden. Contact opnemen kan via de site!

 

Benieuwd naar REV’IT? We hebben een portfolio item met breakdown klaarstaan op onze site! In ons portfolio item gaan we dieper in op de materie, met aanvullend beeldmateriaal en een making of: https://studioanaloog.nl/nl/portfolio/productvideo-met-animatie-revit/

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!